Akademisk skrivesenter UiO
Akademisk skrivesenter i HumSam-biblioteket på Blindern, Oslo, 0317
Akademisk skrivesenter ved Universitetet i Oslo er åpent for alle studenter som ønsker å utvikle sin egen skriving. Kom og diskuter dine ideer, tekstutkast og spørsmål om skriveprosessen med en av våre skrivementorer. Skrivesenteret ligger i HumSam-biblioteket på Blindern. The University of Oslo Academic writing centre is a consultation service for students and scholars who want to improve their writing. You are welcome to book one-on-one appointments with one of our writing mentors. The writing centre is located at the Humanities and Social Sciences Library at Campus Blindern. See more at www.ub.uio.no/skrivesenter  "Hvis du gruer deg til et større skrivearbeid og lurer på hvordan du skal få det til, har jeg ett råd å gi: Sett i gang!"  -- Anders Johansen  

Reviews

 • Nassim Obeid
  Great work by Hannah Pope
  5
  Hannah Pope helped me in editing my proposal research work. The kinds of corrections that she did for my proposal were so useful, and she supports me with very important notices, Hannah Pope is very active and she did the work in the best way.
 • Doha Awla
  VEILEDNING
  5
  Kjempe fornøyd med veiledningen jeg fikk. Lærte en ny teknikk for å sette i gang tankeprosessen, og denne teknikken vil hjelpe meg kjempe mye videre. Takk Even!
 • Siw Ellen Lien Rysstad
  Tilbakemelding på skriveveiledning
  5
  Stor hjelp til motivasjon. Skrivesenteret er til hjelp, også i de avsluttende fasene av oppgaveskrivingen. For min del var det nyttig å få bekreftet tanker og refleksjoner rundt oppgaven, og veiledningen ga større selvtillitt til hva jeg kan få til
 • Wenche Erdal
  Særdeles fornøyd med veiledning - på APA-stil og deler av semesteroppgave.
  5
  Dyktig veileder med avklarende tolkning av APA-stil, både generelt og i forhold til mer utfordrende kildereferanser. Meget fornøyd med diskusjon rundt analyse/drøftingsdel, kunnskapsrik veileder. Satte stor pris på oppsummerende tilbakemelding etter. Kommer gjerne tilbake når masteroppgaven skal skrives ....
 • Caяina Plastelina
  Veldig hjelpsomt!
  5
  Utrolig deilig å kunne diskutere hvordan en kan gripe oppgaven med å skrive en oppgave med en som har mye erfaring. Fikk masse innspill som jeg kan jobbe videre med. Flott tilbud som jeg kommer til å benytte meg av igjen!
 • Liv Ohnstad
  Hjelp til semesteroppgave. Hjelp til å tenke, pluss tips til videre arbeid med oppgaven
  5
  Positiv og inspirerende hjelp. Fint å vite at man kan bestille en bibliotekar. Og godt å bli minnet på at det er noe som heter søk og skriv,
 • Betina Slagnes
  Utrolig bra og etterlengtet tilbud på UiO!
  5
  Tusen takk til skrivesenteret og Mehdi for verdifulle råd og god veiledning. Jeg har lært så mye som jeg vil ta med meg videre. Tusen takk!
 • Enxhi Salaj
  Fantastisk veiledning hos akademisk skrivesenter!
  5
  Jeg fant det veldig hjelpsom! Rett etter timen følte jeg mer sikkert og motivert å skrive akademisk! Takk for det!
 • Elo Dit
  Super veiledning!
  5
  Det har hjulpet meg mye å forstå hvordan en oppgave skal bygges opp i en akademisk kontekst, tusen takk!
 • Alessandro Toscano
  Fantastisk tilbud!!
  5
  Utrolig god hjelp!! Motiverende!
 • Alicia L Partee
  Student
  5
  Lots of resources and a wonderful staff. I am more confident that I’ll see an immediate improvement in my writing.
 • Minka Apić
  Fantastisk tilbud.
  5
  Jeg fikk gode tips av Akademisk skrivesenter. Anbefaler!
 • Hiba Kassem
  Loved this program
  5
  I got so much help from u that i got a pass on my Essay, thanks
 • Mounir Hamoud
  God veiledning
  5
  Lærerikt og nyttig. Anbefales.
 • Lill Signe Solli
  Et meget godt tilbud!
  5
  Jeg kan varmt anbefale Akademisk skrivesenter på HumSam-biblioteket. Jeg fikk god hjelp til å reflektere over oppgaven min, noe som ga meg en bedre oversikt og frisk motivasjon. Et godt tilbud som jeg kommer til å benytte meg av flere ganger!
 • Sigrún Jónsdóttir
  Bra!
  5
  ;)
 • Ingvil Østhassel
  Kommer tilbake!
  5
  Her fikk jeg ikke bare god hjelp til å skrive godt, men også hjelp til å forstå oppgaven bedre. Jeg har allerede avtalt ny time. Supert tilbud og veldig tilgjengelig!
 • Selma Joner
  Helt topp!
  5
  Jeg synes det var ordentlig fint å være på skrivesenteret. Fikk masse god hjelp og god tro på videre arbeid! Kjempefornøyd.
 • Ingrid Endresen Thorseth
  Svært nøgd!
  5
  Eg fekk god hjelp av Tor Gaute ved Akademisk skrivesenter. Han hjalp meg med strukturen på masteroppgåva mi, og ga i tillegg gode råd til korleis litteratur, metode og funn på kan presenterast på ein god måte. Eit fantastisk tilbod for studentar ved UIO!
 • Sara Marie Ambjørndalen
  Har spart meg uante mengder med tid!
  5
  Jeg fikk svært konkret og god veiledning hos Akademisk Skrivesenter. Jeg følte meg uinspirert over oppgaven jeg skulle skrive, men jeg fikk hjelp til å konkretisere oppgaven og klare punkter til forbedring. Dette sparte meg for mye tid og grubling! De verktøyene jeg lærte er absolutt metoder man kan ta meg seg videre!
 • Katarina Skog Hundal
  God hjelp å få hos skrivesenteret, anbefales
  5
  Har vært til veiledning to ganger nå på skrivesenteret. Det var veldig god hjelp å få. Første gangen fikk jeg hjelp til å komme i gang. Andre gangen leverte jeg inn et slags førsteutkast av en oppgave, men fikk god hjelp og veiledning til å gjøre om på disposisjonen av oppgaven. Jeg endte opp med å skrive om nesten hele oppgaven, men med høy motivasjon takket være veiledningen. Jeg fikk hjelp til å se hva jeg ville med oppgaven og lærte meg en enkel metode for å skape sammenheng og en rød tråd i oppgaven som jeg også kommer til å ha nytte av på eksamen. Tusen takk for svært god hjelp og et nyttig verktøy! Vil anbefale å booke en tid i god tid før du skal levere inn oppgave/ har frist da det raskt blir fullt og det kan være lurt å ha litt tid i etterkant til å jobbe med det du skal skrive.
 • Natalie Michaelsen
  Tilbakemelding på engelsk akademisk skriving
  5
  Tusen takk for masse gode råd og en hyggelig opplevelse på skrivesenteret med Kristin ved UiO.
 • Heidi Angell Strøm
  Tilbakemelding på engelsk akademisk tekst.
  5
  Tusen takk for en hyggelig opplevelse på skrivesenteret ved UiO den 22. februar 2017. Jeg er akkurat i gang med min akademiske skriving på engelsk og trengte noen strategiske tilbakemeldinger på hvordan jeg skulle tilnærme meg denne sjangeren på engelsk. Kristin stilte de rette spørsmålene slik at jeg ble bevist på hva som måtte være mitt hovedfokus i teksten. I hodet hadde jeg det ganske klart, uten at dette reflekterte det skriftlige engelske materialet. Akkurat som jeg hadde tåkelagt det. Må minne meg selv på å: Keep it simple! Videre fikk Kristin meg til å lese teksten høyt på engelsk, noe som ble en vekker for min opplevelse av mitt eget språk. Jeg så plutselig selv hvor og hvordan teksten måtte gjøres mere tilgjengelig. Med korte setninger. Og bedre presisjonen i språket. Etter å ha jobbet med teksten min i 45 minutter var det dessverre over. Dette var for meg en utrolig positiv opplevelse og gav meg en kickstart på min engelske akademiske skriving. Tusen takk til Kristin og det akademiske skrivesenteret for deres tid og kunnskap. Jeg vil anbefale dem på det varmeste!
 • Martin W. M. Evensen
  Tilbakemelding skrivekurs og studieteknikk
  5
  Gode veiledere, fikk god hjelp til å planlegge masteroppgaveskriving.

Our providers

Åsmund H. Eikenes
Realist og forfatter, veiledning på master- og PhD-nivå. 
Mikael Schultz Rasmussen
Veiledning i oppgaveskriving på bachelor- og masternivå.
Marthe Udnæs
Veiledning i oppgaveskriving og presentasjonsteknikk på bachelor- og masternivå.
Tor G. Syrstad
Veiledning i oppgaveskriving, artikkelskriving og presentasjonsteknikk på bachelor- og masternivå.
Ingerid Straume
Veiledning i oppgaveskriving, artikkelskriving, skrivekurs (bachelorgrad, master, PhD).
Kristin Hansen
Veiledning i oppgaveskriving på bachelor- og masternivå.
Eline Hystad
Veiledning på bachelor- og masternivå. 
Åsne D. Grøgaard
Veiledning på bachelor- master og PhD-nivå
David A. Burke
English academic writing 
Ida K. Berge
Veiledning i oppgaveskriving og studieteknikk. 
Hannah Pope
Consultations in English academic writing for students and faculty. Proposal writing,  reports and applications. 
Hedda Løkken

Our services

Skriveveiledning / Writing consultations
30-45 min. Consultations in Norwegian, English & more. NB: Vi gir ikke faglig hjelp, og leser ikke korrektur (no proofreading services). 
English academic writing
30-45 minutes    
Skriving i realfag / Science writing
30-45 min
Studieteknikk / Study skills
30-45 min
Presentasjonsteknikk / Presentation techniques
30-45 min
Proposal writing
Consultations in proposal writing, grant applications etc. 
1 hour